Hastighetsbegränsning A-traktor och regler!

Är du i byggtagen och undrar om reglerna kring A-traktor? Vi tänkte ta upp dom vanligaste frågorna som berör hastighet och begränsning.

Det finns igentligen bara två punkter att ta hänsyn till och det är max 30km/h och 10km/h på på lägsta växeln. Där den sista punkten är den mest omstridda och diskuterade. UPPDATERING 10km/h regeln är nu borttagen!

Så 10km/h på lägsta växeln, varför? Jo, för att A-traktorn är tänkt som ett nyttofordon/traktor att arbeta med och kunna dra tungt. Man anser att vid 2/3 av maxvarv finns mest kraft i dom flesta förbränningsmotorerna och därför ska fordonet klara att köras så pass sakta med maximal styrka. Hur klarar man gränsen för 10km/h? Just den gränsen kan bara anpassas med fysisk utväxling, dubbla växellådor eller planetväxel alt hög/låg växel som finns i pickups och jeepar m.m. Du kan inte elektroniskt strypa eller ändra effekten för att nå 10km/h på ett sätt som bilprovningen/transportstyrelsen godkänner idag utan att växla ner med extra växellåda eller planetväxel (kanske ovanligt små hjul). När det kommer till max 30km/h erbjuder Ziptuning olika lösningar i form av tilläggsmoduler som finns att köpa här i webshopen men oxå rena mjukvaruuppgraderingar i original styrbox. Bägge alternativen kommer med intyg.  Vill du köpa en lösning från Ziptuning ringer du tel. 070-7902629. (tips och byggfrågor ställs här inte till ZIP)

ZIPtuning har ett enormt tryck på sin ordinarie verksamhet så vänligen ring inte och fråga vilken bil du ska bygga på osv. Tack för förståelse!
 

Bmw A-traktor
Bmw A-traktor

A-traktor Hastighetsmodul

Pris:
4 995 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1955594
Antal:
- NYHET - 

Vi lägger till vår snabba universal bränslemodul i shopen som fungerar på dom allra flesta fordonen, även dieslar som saknar spjällhus och reglerar enbart på bränsle. Fungerar ypperligt på äldre bilar och med ALLA växlar fortfarande i bruk! -Rekomenderas -

(Om fuelrailen har stor volym (bensin) kan man behöva koppla på sig även på spridarna och stänga dom)

Enheten begränsar gaspedalen (eller bränsle) med hjälp av hastighetssignal/pulssignal även GPS. Manipuleras hastighetssignalen kommer kontrollern gå över till GPS signal och fortsatt begränsa hastigheten. 

Enkel inkoppling på 60-180minuter (elektronisk kontroll) för dig som kan tyda ett elschema och har förståelse för elektronik (12v system) Skall godkännas av Bilprovningen och intygas av oss! -

 - Snabb online support via Whatsapp -

Fordonet går mycket fint med denna kontroller, inget hårt varvstopp som dom s.k "H-reg"

Det finns tre moduler att välja på för att få en fungerande begränsning.

A-traktor Hastighetsmodul + Tilläggsmodul för bränsle
A-traktor Hastighetsmodul + Tilläggsmodul för elektronisk pedal
A-traktor Hastighetsmodul + Tilläggsmodul för mekanisk pedal (vajer servo) - SLUT I LAGER - -


Canbus? Du MÅSTE installera medföljande pulssensor för att detta ska fungera på fordon med canbus system. (och du MÅSTE ha 2 x 0-5v signaler i pedalen)

Är det svårt att få en mjuk gång/strypning kan effekten behövas tyglas i fordonet genom en bricka eller liknande i insuget för att strypa luftflödet. Har fordonet låg vikt och stark motor kan hastigheten skjuta över innan den hinner reglera ned till angiven hastighet! (gäller bara fordon med vajer kontrollern)

Kom ihåg att för att detta universal-kit ska bli godkänt måste du montera alla komponenter i kapslingar och dra kablar etc i slang (stålomspunnen)

--  EJ RETUR PÅ UTRUSTNING SOM MONTERATS !! --

Alla kit säljs komplett med sensorer,kontroller och ditt val av begränsare enl ovan


Är du osäker vad du har? Ring oss gärna och fråga på 070-7902629

Enheten på bilden är ett exempel.

-- VI ANSVAR EJ FÖR VAD BESIKTNINGS ORGANEN GER FÖR UTSLAG --

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln