Toyota Hilux Pickup Motoroptimering steg 1

Äntligen Måndag!
Varför inte sparka igång veckan med lite pickup snack?
Det är inte för inte Hiluxen sålts i 13 miljoner ex sedan produktionsstarten 1968! En populär arbetshäst som används i dom flesta yrkeskategorier då varianterna är många. Tyvärr har Toyota varit snål i sina effektuttag och även på största dieselmotorn levererar den endast 171hk och 360nm. Ziptuning har under många år gjort ägare till Hiluxen nöjda med sina motoroptimeringar, fyrhjulsdriften både väger och tar effekt från motorn så ett extra krafttillskott tas emot med öppna armar! Hur optimerar Ziptuning Hiluxen då? Samtliga modeller har körts i rullande landsväg, loggats och annalyserats, och för att få så nogrann mätdata som möjligt körs dom även på väg i riktiga förhållanden. Teknikerna på ZIP jobbar sedan med WinOLS där all magi sker och originalmjukvaran kalibreras för högre effektuttag och lägre förbrukning. En anställd på Zip poängterar ännu en gång att dom aldrig har för avsikt att försöka ta ut max effekt bara för att det går, nej det handlar om en balanserad optimering där såväl mjukvara och hårdvara hålls inom säkra marginaler, så som tillverkaren hade gjort. Så vad kan man förvänta sig då? 3 liters D4D dieseln skräms upp till 210hk/480nm en ökning på ca 40hk och 120nm. Det både känns och hörs, motorn vaknar till och kraften är helt fantastisk. Så här borde Toyota gjort Hiluxen från början.

Besök gärna hemsidan för att se effektangivelser till dom Toyota Hilux modeller Ziptuning erbjuder en ny uppdaterad programvara till. 

/ Janne

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln