VW Polo GTI 1.8 TSI Cobra Sport Steg 2 ZIP

Är du en stolt ägare av senaste modellen VW Polo GTI 1.8 TSI? Redan med 192hk och 250nm är den lilla Polon snabb och mycket detta tack vare sin låga tjänstevikt om endast 1280kg. Något åtminstonde jag uppskattar är den nya DSG 7 som med Ziptunings uppgradering blir betydligt snabbare och tål mer vridmoment. Även om växellådan tål över 500nm så tycker inte kopplingen om så mycket mer än 330-350nm om den skall hålla längre än 2 varv runt korvmojjen. Trots detta blir registret väldigt brett och max effekten vid steg 1 lämnar teknikerna på Ziptuning till max 230hk och 330nm. För dig som är mer våghalsig och funderar på ett kopplingsbyte tar Zip ut 260hk/375nm med steg 2, det kräver ett turboback system och Cobra Sport från England levererar kvalitet och ljud till ett oslagbart pris! Downpipen i rostfritt mäter 3" och resterande av systemet 2,5". Det rekomenderas även att byta luftfilter till ett insatsfilter från BMC när man går Steg 2 vägen. Bor du inte i närheten av en ZIP återförsäljare går det bra att beställa en handenhet och uppgradera programvaran själv. All information om mjukvaran och pris får du på www.ziptuning.se och vill du läsa mer om Cobra sport systemet tar du dig direkt till sidan här Cobra Sport.

/ Janne
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln