Porsche Panamera 3.0 E-Hybrid

Effektkurvan från en Superflow rullande landsväg Effektkurvan från en Superflow rullande landsväg

Skithäftigt! Alltså en Porsche med  en Audi motor från en S4, en V6:a med kompressor på 333hk plus en elmotor och vips så ger den 416hk och 590nm. 0-100km/h averkar den på 5.5 sekunder och med en begränsad toppfart till 270km/h. Förbrukningen då? Den landar på löjliga 0.31 liter/mil med fulladdade batterier.

När Ziptuning kontaktas och en kund lämnar in sin Porsche Panamera 3.0 E-hybrid händer det grejer. Förutom att Zip besitter god kunskap om Porsche så har dom även god förståelse för hybrid motorer. När National Geographic och programmet "Supercar Megabuild" tog sig an just en Porsche Panamera 3.0 E-hybrid kontaktade dom Ziptuning i Belgien för experthjälp. Efter att bilen körts på rullande landsväg och väsentlig data loggats tog teknikerna fram en kalibrering för både elmotorn och bensinmotorn. Mer konstant vridmoment över hela registret och bättre gasrespons gav fantastiska 482hk och 723nm i vrid, detta till trots att elmotorerna inte var fulladdade! 5 sekunder blankt till hundra och en toppfart på 290km/h + utlovas! Se gärna youtube klippet nedan från programmet vad Ralph och Ranen tyckte om Porschen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln