Bmw i8 Hybrid Ziptuning 398Hk/650Nm

Vi har skrivit mycket om traditionella bilar på bloggen och en bil som är omtalad men som vi inte nämnt är Bmw´s hybrid i8, framtidens sportbil. Den drivs av en elmotor på främre axeln som ger 131hk och 250nm tillsammans med en 3-cylindrig bensin turbo motor bak som ger 231hk och 320nm i vrid. Tillsammans ger dom 362hk och 570nm, direkt från fabrik.  Bmw upger att den endast förbrukar 0.21 liter/mil men det är en sanning med modifikation och med en uppgiven snittfart på 33km/h. Mer verklighet är ca 0.5 liter/mil och det är verkligen inte fy skam för en sportbil som trots allt i8:an räknas som. En rolig bil kan bli ännu roligare, för just busfaktorn saknar den enligt flertalet testförare. Ziptuning uppdaterar den 3-cylindriga motorns original styrsystem och tillsammans med elmotorn spottar den ut 398hk och 650nm i vrid, det ger i8:an tillräckligt mycket mer för att den ska kunna slänga ut rumpan vid aktiv och busig körning. 0-100km/h uppges gå på 4,1 sekunder när bakdäcken greppar...

Har du lagt ut 1,2 miljoner på att köpa bilen så känns 7900:- som jordnötter i jämförelse!
Kontakta ziptuning på www.ziptuning.se  för att boka in din Bmw i8 för en motoroptimering

/ Janne

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln