BMW G-serie motoroptimering

Har du letat efter en seriös effektökande kompromiss till din G-serie BMW?

Vad då kompromiss tänker ni?

Bosch har sedan en tid lanserat sina nya SENT styrsystem med smarta sensorer som är extremt säkra och nästintill omöjliga idag att  optimera via OBD eller direkt på styrboxen. Det kommer alltså dröja ett tag innan en stabil mjukvarulösning finns tillgängligt. (ZIP jobbar på det)

Hur fungerar det och hur mycket effekt kan man få?

Först och främst är det nästan omöjligt att uppnå högre än 20% prestandaökning dvs HK/NM genom denna typ av optimering. Det ZIP får jobba med är kaksmulorna som tillverkaren lämnat över i adaption och momentbegränsningar. På dom flesta G-serie kan ZIP öka prestandan med 15-18% i hästkrafter och lika mycket i newtonmeter dvs vridmomentet. Fördelen med Zip´s lösning är att piggyback enheten kan mappas sömnlösts dvs justera bränsle, laddtryck och när/var/hur ändringen skall tillföras under hela registret tack vare en avancerad Microprocessor, Flash eeprom och RAM eeprom och ett avancerat program som tillåter teknikern att finlira digitalt. Man kan dock aldrig (väldigt sällan) överstiga tillverkarens satta gränser i styrsystemet med tekniken varav ZIP vill kalla det en kompromiss.

Utvecklarna på Ziptuning vill tydligt och understryket lova att den ökning som anges kommer du som kund få! På en 190hk diesel med 400nm i vrid är ökning ca 28hk och 60nm i vrid.

Ziptuning erbjuder sin mappningsbara Rapid piggyback plattform till följande modeller:

BMW 5 Series G30/G31 520i 2.0 16V Turbo 135 kW (B48B20A) – ECU Bosch MG1 
BMW 5 Series G30/G31 M550d 3.0 L6 24V 294 kW (B57D30C) – ECU Bosch MD1 
BMW 7 Series G11/G12 750d 3.0 L6 24V 294 kW (B57D30C) – ECU Bosch MD1  
BMW X3 G01 X3 20i 2.0 16V Turbo 135 kW (B48B20A) – ECU Bosch MG1

Givetvis finns plattformen till en uppsjö av andra BMW men jag väljer att tala om dom senare.

Varför och när ska du välja en RAPID piggyback från ZIP?

- Det går inte att optimera orginal styrsystemet.
- Du vill enkelt kunna göra din bil orginal inför service.
(Fjärrkontroll som tillval)
- Du vill kunna ta bort pigyback enheten vid försäljning och kompletera med ett nytt kablage till nästa Bmw du köper. (Rapid enheten är modulär och kan mappas efter alla fordonstyper så länge kablaget överenstämmer)
- Du vill ha en ökning av effekt som stämmer med verkligheten, inte uppblåsta siffror på en hemsida.

Ziptuning vill gärna rå om din Bmw en dag och installera plattformen och finjustera den för absolut bästa upplevelse och resultat! F.n erbjuds bara tjänsten i Sundsvall och hos utvalda återförsäljare som har tillgång till utrustningen.

Kostnad 7990:- inkl 24mån garanti!

Hare!
 

Mvh

Janne

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln