Porsche 991 Turbo (911)Steg 1 optimering

Vi skippar kuriosa snacket om hur länge Porsche turbo varit herre på täppan, det vet vi alla redan. Men vill ni läsa mer rekomenderar jag reportaget i Teknikens Värld. 991 Turbo och Turbo S är 2 st fantastiska bilar, den första levererar 520hk/660nm och den värre "S" lämnar 560hk/700nm. Redan med steg 1 kliver den "vanliga" turbon (om man nu kan kalla en Porsche turbo för vanlig dvs) förbi med kraftiga 602hk/803nm. För den som vågar så lovas 0-100km/h UNDER 3 sek! Turbo S får samma effekt topp som sin lillebror efter Ziptuning´s optimering. Viktigt att komma ihåg påpekar teknikern på Zip som vi pratar med, Vi försöker inte maxa effektuttaget utan vi har hittat en balanserad kalibrering där motorn mår bra och växellådan fortfarande är driftsäker. Av tidigare erfarenheter så har det visat sig att dubbelkopplingslådorna inte tycker om för mycket effekt, dom blir helt enkelt oroliga och risken för haveri är för stor. Så Steg 2 till samtliga modeller ökar endast + - 20hk/25nm till med ett sportavgassystem (katalysatorn kvar) ca 620hk/830nm.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln