Volvo XC60 / XC70 Motoroptimering Steg 1

Troligtvis en av Sveriges mest sålda bil är Volvo XC60/XC70 och det är ganska lätt att förstå varför! Man åker skönt och framförallt tryggt.  Vi har utvecklat  programvaror  till Volvo så länge vi kan minnas från LH-Jetronic eran i början av 90-talet. Vi fokuserar här på modellerna med dieselmotor och fem cylindrar där cylindervolymen börjar redan vid 2 liter. 163hk/400nm är instegsmodellen för XC70´n och där Ziptuning varit med på utvecklingen sedan begynnelsen då vår utvecklingsanläggning i Belgien ligger ca 11km från Volvo´s  största fabrik i Ghent. (Där även Volvo 144 tillverkades mellan 68-74 för den intresserade)

Tillgång till Volvo´s nya bilar har gjort att vi kan vara marknadsledande men framförallt kunna investera tid i styrsystemens komplexa värld och arbeta fram säkra och högpresterande mjukvaror eller "optimeringar" som dom så fint kallas. Dom flesta av mjukvarorna vi erbjuder är utvecklade i vår superflow bromsbänk men även en handfull modeller i anläggningen i Holland där våra utvecklare huserar till vardags.  Ziptuning är noga med att inte lova för mycket, därför anger vi ett snitt i våra angivelser av uppmätt effekt och inte en specifik modell vid ett speciellt tillfälle.

Så vad kan ZIP erbjuda din XC60/XC70?

Volvo XC70 Steg 1:

2.0 D4 163hk/400nm - ZIP  185hk/480nm
2.0 D4 190hk/400nm - ZIP  240hk/480nm

2.4 D3 163hk/440nm - ZIP 242hk/497nm
2.4 D4 181hk/420nm - ZIP 244hk/499nm
2.4 D5 215hk/440nm - ZIP 245hk/500nm


Viktigt att komma ihåg som konsument när man jämför effektangivelser är vilken typ av bromsbänk som använts hos leverantören (om det ens har använts en) och vilken mätmetod resultatet baseras på. Med det sagt, ja det skiljer sig mellan olika bromsbänkar både upp och ner i effekt. Superflow som Ziptuning huvudsakligen använder sig av är en väldigt kostsam och exakt utrustning med hög repeterbarhet. 

Ziptuning kan även erbjuda en mer "anpassad" mjukvara s.k steg 1+ där mätvärden loggas för att se så motorn mår bra och att styrsystemet inte motarbetar dom ändringar som begärs. Har vi en för "pushad" mjukvara kan man som förare uppleva bilen som ojämn och ryckig där styrsystemet drar av och lägger på t.e.x tändning för att hålla temperaturer inom sina satta områden.
 

Boka in din Volvo för en prestandahöjande motoroptimering hos Ziptuning direkt på
070-7902629.

Vi finns i Sundsvall, Luleå, Eskilstuna, Örebro, Vänersborg, Vetlanda, Stockholm


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln