VW Golf 7 GTI Motoroptimering

Sportiga "småbilar" eller hatchback´s som det så fint kallas har haft en kung sedan 80-talet och det är GTI modellerna från VW.  Dagens moderna GTI har även fått R-modeller med fyrhjulsdrift och effekt över 300 hästkrafter. Även om R-modellen är värst bland GTI modellerna så är framhjulsdrivna effektstinta golfar mångas våta dröm. Ziptuning erbjuder tre steg.

Med steg 1 som endast är en mjukvaruuppgradering tar Zip 220hk/350nm motorn till mäktiga 302hk och 443nm.

Trots en rejäl effektökning så är golfen fortfarande driftsäker och klarar effekten galant! 


 

Vill man ta sin GTI till nästa steg är uppgraderingen ett 3" sportavgassystem med katalysator för att förebygga mottryck och öppna upp andningsvägarna. Vi på Ziptuning kör som oftast med Cobra Sport avgassystem då vi tycker kvaliten är mycket god och ljudet fantastiskt! Men likvärdiga system från t.ex. Armytrix och Milltek är minst lika bra! 

Med steg 2 som innefattar ett turboback avgassystem tar Zip 220hk/350nm motorn till mäktiga 322hk och 463nm.

Vi på Ziptuning diagnostiserar och loggar alltid parametrarna i ecu´n före och efter ändringar vid steg2-3 optimeringar för att kunna maximera effektuttaget men fortsatt ha god säkerthetsmarginal och driftsäkerhet.
 

Vill du ta din GTI till nästa nivå och steg 3 behöver b.la turbon uppgraderas och här har vi har använt oss av produkter från LOBA eller Bar-Tek Motorsport. Även en uppgraderad alu intercooler och luftintag från t.ex. VWR R600 rekomenderas starkt för att på ett säkert sätt kunna öka effekten.

Med steg 3 och delar ifrån steg 2 ökar du effekten till ca 380hk/500nm

Hårdvaran som inkl är kompatibel till ca 400hk så utrymme finns för finjustering.

Ziptuning är inte kända för att pressa sina olika steg till max utan tvärtom leverera en balanserad och driftsäker uppgradering för det dagliga.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln