Skoda Octavia 2.0 TDI 150Hk Motoroptimering

Skoda hade inte det bästa ryktet eller den snyggaste designen när den funnits på marknaden några år. Åren har gått och mycket har hänt sedan dess. Titta bara på nya Octavian (5E) som lanserades 2013, riktigt snyggt frontparti och känns gedigen att köra. Beställer du en ny finns det en uppsjö av tillbehör och finesser att välja till! Dieselvärmare, dragkrok, 230v uttag, "dålig väg paket", adaptivt chassie, parkerings assistent, nyckelfritt system, lane assist, dimljus med kurvfunktion och...bla bla ja alldels för mycket att välja på! 8 olika motoralternativ men jag har valt att skriva om 150hk diesel varianten på 2 liter. Skoda uppger 150hk och 340nm mellan 1750-3000rpm med en förbrukning på 0,44 liter/mil vid blandad körning! Det är en Euro 6 klassad motor så skatten är troligen under 2000kr/år vilket gör ägandet riktigt billigt. Många Skoda ägare har tids nog kontaktat Ziptuning för en motoroptimering eller chiptrimning om du nu vill kalla det för det. Det fina med moderna VAG bilar som Skoda är en utav, är att verktygstillverkaren CMD som teknikerna på Zip använder har utvecklat protokoll som snabbt läser ut information om mjukvaran i fordonet och ger dom tillgång till alla parametrar som original styrdonet använder sig av. Ziptuning har utvecklat en kalibrering för motortypen som inte bara ökar effekten men oxå skapar körglädje. Ist för att som original ha ett effektivt register upp till 3000rpm breddar teknikerna på Zip det till ca 4000rpm. 

Med Ziptunings motoroptimering för Skoda Octavia 2.0 TDI 150hk ökar effekten med 47hk och 93nm i vridmoment. För den snabbtänkte ger det Skodan 197hk och 413nm med ett brett och starkt register.

Äger du en Skoda från 2013 tycker jag du skall kontakta Ziptuning i Sverige och boka in en tid för mer kördglädje, säkrare omkörningsegenskaper. 

Ziptunings hemsida hittar du här

Välj din trimleverantör med omsorg, gott rykte och dokumenterad kunskap!

Mvh
Janne

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln