Är du en av dom som bara har en bilnyckel kvar? Inga problem vi hjälper dig med att koda in en ny nyckel till ett pris din orginalbilverkstad inte kan matcha! Vi omprogrammerar, reparerar och kodar om. Vi ordnar nycklar och fjärrkontroller till nästan alla bilmodeller på marknaden. Har du en extra blank nyckel kan vi skära till den i vår nyckelfräs med hjälp av en orginalnyckel till ditt fordon.

I samband med att vi kodar en ny nyckel för din bil raderar vi gamla nycklar från systemet som du har tappat bort eller som gått sönder. Detta för att dom inte ska hamna i orätta händer.
 

Hur funkar det?

De flesta bilmodeller har nycklar med en startspärr. Det betyder att det finns en transponder som skickar ut en unik kod till bilen, som gör att just din bil startar. Slutar denna fungera krävs antigen en reparation eller en ny bilnyckel. Och det är där vi kommer in i bilden. Vi ser till så att du alltid kommer in i din bil. Vi har avancerade diagnostikmaskiner som gör att vi kan programmera dom flesta nycklar på marknaden.

Vi använder oss av en nyckelfräs som tolkar din nyckels unika mönster. Det gör även att vi kan kopiera vanliga nycklar till helt vanliga lås.

Vi kan ombesörja en ny nyckel till ett bättre pris än vad orginaltillverkaren kan erbjuda. Nycklarna är av eftermarknadsmodell men av mycket hög kvalitet och många gånger tillverkade i samma fabriker som orginalbiltillverkarens. Vi lämnar 12 mån garanti på våra nycklar.
 

Våran avancerade utrustning är både dyr och komplicerad. Det kräver kompetens av oss och intresse att vilja lära nya programmeringsmetoder.
Varje år betalar vi för licenser till tillverkaren för att få support och tillgång till dom senaste uppdateringarna.

Vi är mer än medvetna om hur stölder med bilnycklar förekommer så va beredd att visa legimitation när du lämnar in din nyckel för duplicering. När vi duplicerar en modern nyckel med elektronik och s.k. keyless go teknik får vi tillsammans med nyckelns unika dna även fordonets chassienummer den tillhör. Vi sparar detta tillsammans med dina uppgifter i enhet med Dataskyddsförordningen (GDPR) och kan lämna ut detta på begäran från Polis vid misstanke om brott.


Vi har inga fasta priser utan vi följer marknadens tillgång och efterfrågan, vi kollar oftast med biltillverkaren vad aktuell nyckel kostar att få inkodad hos dom. Tanken med  just vår service är att vi ska vara både snabbare och billigare än jättarnas "monopol". Vissa bilnycklar kan vara väldigt dyra att köpa och eller så kräver biltillverkaren att viss elektronik eller låskistor skall bytas ut.

Snittpriset för en nyckel ligger på ca 2000kr ink moms men kan skilja åt bägge hållen beroende på teknik och tillgänglighet.

Några exempel:

Ford Fiesta 2009-2017 - Nyckel med inkodning hos Ford tot ca: 2900sek - Hos oss tot: 2300sek.


Volvo XC60 2009-2013 - Nyckel med inkodning hos Volvo tot ca: 3500sek - Hos oss tot: 2900sek.


Peugeot 308/3008 13-  Nyckel med inkodning hos Peugeot tot ca: 1900sek - Hos oss tot: 1500sek.


Peugeot Partner 11-  Nyckel med inkodning hos Peugeot tot ca: 2800sek - Hos oss tot: 2100sek.


Subaru Outback 2.0 13-  Nyckel med inkodning hos Subaru tot ca: 3700sek - Hos oss tot: 2900sek.


Bmw X1 2016 -  Nyckel med inkodning hos Bmw tot ca: 4900sek - Hos oss tot: 3900sek.


Bmw F-serie 5-serie -  Nyckel med inkodning hos Bmw tot ca: 4200sek - Hos oss tot: 3500sek.Så skicka in din förfrågan till oss via mail eller ring direkt på 070-7902629 så ska vi göra vårt yttersta att som oberoende verkstad hjälpa dig med din nya bilnyckel!

Vår kompletta verkstad ligger i Sundsvall men många modeller av nycklar går skicka per post, detta kan kräva att viss elektronik som har med  startspärren att göra skickas med. Givetvis guidar vi dig hur du går tillväga för att demontera/montera detta.


Vi rekomenderar dig även att passa på och köpa till OBD Blocker för att hålla tjuven borta från att kopiera och ta fram nya nycklar! Läs gärna mer i bloggen här