Att mäta hästkrafter enligt fysikens lagar!

Jag följer en herre som heter Shawn Kell på Linkedin, han jobbar för Superflow i USA. Han delade en artikel jag tycker är så bra att jag vill dela den vidare. Är du bekväm med engelskan så ta dig 15min och grotta in dig i denna artikel.

I kort handlar den om att olika dyno´s / rullande landsvägar mäter annorlunda och i denna artikel är speciellt Dynojet nämnd då dom har en vana att alltid vida 8-15% högre än många andra, och effekter som anges är inte alltid korrekt.  En sak är säker Mr James Watt kunde sin sak och en dynamometer aka bromsbänk kan bara ge dig ett svar baserat på vilka parametrar du matar den med.  Hästkrafter kan inte mätas det kan bara beräknas! Du kan mäta vridmoment och varv per minut  samt acceleration  men du kan inte mäta hästkrafter, ingen kan! Vridmoment är en kraft som i sig själv inte ger många svar, men applicerar du den på ett föremål som rör sig kan du mäta kraft! Fysikens lagar finns redan skrivna men inte alla tillverkare av bromsbänkar använder dom rätt!

Läs gärna och diskutera här nedan!

// J

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln