Sveriges mest sålda bil Volvo V70/XC70 Optimeras av ZIPTUNING

Volvos motorer är mycket populära att optimera, och oftast ser vi V70´n bland alla Volvo som bokas in hos oss säger teknikerna här hemma i Sverige på Ziptuning. Inte så konstigt då Volvo V70/XC70 är Sveriges mest köpta/sålda bil 2016. V70 har även en upsjö av olika motor alternativ från 1.6 liter diesel till det dubbla på 3.2 i bensin , även E85 (flexifuel) 2016 är dock sista året vi får se V70 rulla ut från fabrikerna. Den lilla 1,6 D2 diesel motorn som köpts in från PSA koncernen (Peugeot, Citroen) är en robust maskin som Ziptuning bekymmerslöst tar upp 27hk och 53nm utöver sina 115hk/270nm. Det ger bilen en mycket trevligare karaktär och säkrare omkörningar. Utöver D2 har vi D3,D4,D5 diesel även T4,T5,T6 som dock är bensinmotorer. En populär motor som sitter i många nya V70 från 2014 är D4:an med 2 liter och 181hk original den s.k.a Drive-e motorn. Teknikerna på Zip lovar  riktiga 240hk/485nm och känslan av en urstark motor med perfekt karaktär för tunga husvagns semestrar. Väljer man att gå på bensin motorerna och tex 2 liters turbomotorn på 203hk som standard tar ziptuning fram ytterligare 69hk och 103nm i vridmoment, samtidigt som den största T6 motorn på 304hk justeras upp till 330hk/500nm. Oavsett om du väljer bensin eller diesel så finns utrymme för mer körglädje och en sak man ska komma ihåg är att toppeffekt angiven är bara en siffra och berättar inte hela sanningen! Medeleffekten och ett högre vridmoment över hela registret är det som gör din bil snabbare, inte toppeffekten!

Vill ni veta vad Zip´s kunder tycker om sina optimerade volvo bilar besök deras facebook sida www.facebook.com/ziptuningsverige

Jonas som är ansvarig för  Ziptuning Sverige lovar glada nyheter för nya S90 inom snar framtid.

Vill du lämna in din Volvo V70 för en motoroptimering är Ziptuning det självklara valet!

www.ziptuning.se

Volvo for president!

/ Janne

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln