Vad är ALS och kan man få den funktion hos ZIP?

Anti lag system eller ALS som det kallas är en funktion som du säkert sett på rallyn, det poppar och sprakar och sprutar eld ur avgassystemen. För en komplett beskrivning om ALS besök gärna Wikipedia. ALS funktionen kommer mer och mer i moderna bilar direkt från fabrik, men inte lika aggressivt som i bilden till höger eller videon nedan. Volvo släpper tex ett helt nytt system till deras nya dieselmotor med samma typ av princip och tanke som det som använts på rallybilar i alla tider, allt för att få så lite turbo lag som möjligt. Turbo lag är när du får "vänta" på laddtrycket mellan växlarna och kan upplevas som en "ketchupeffekt" som ofta nämns i turbosammanhang. Teknikerna på Ziptuning kan göra en simulerad ALS funktion genom att modifera tändnings och bränslekurvan i bilens styrsystem. Dom flesta nya VAG bensinmotorerna med turbo har stora möjligheter att få denna coola funktion, Men kom ihåg att endast aktivera detta på ett fordon med eftermarknadssystem annars kommer katalysatorn ryka all världens väg ganska omgående.

Är du intresserad av ALS? Kontakta Ziptuning via deras hemsida www.ziptuning.se

/ Janne

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln