Hur kan man börja jobba med Motoroptimering?

KessV2 OBD interface KessV2 OBD interface

Tycker du det verkar intressant med chiptrimning / motoroptimering? Vill du börja jobba med det och undrar du vart du ska börja?
Mitt tips är att läsa på lite om ämnet, som tur är bloggar vi om allt som rör motoroptimering så klicka på "bloggen" här uppe och läs!
Vad behöver du för att starta och hur når du dina kunder?
Ok, det första du behöver är verktygen som kommunicerar med fordonen. Ett bra instegsverktyg är KessV2 OBD från Alientech eller CMD från Flashtec som även det kommunicerar via OBD. CMD verktyget kan även utökas så det klarar boot, tricore, bdm läsning  till en dock saftig kostnad. Mer om dom olika tillvägagångsätten finns beskrivet här i tidigare inlägg på bloggen. Teknikerna på Ziptuning har genom åren byggt upp en gedigen verktygspark och innehar dom flesta verktygen från dom största tillverkarna. Men för dig som nybörjare rekomenderar dom på ZiP att du startar med CMD verktyget med stöd för OBD som f.n kostar ca 18500kr plus moms och frakt. Blir du snabbt varm i kläderna eller känner att du vill kompletera med ett verktyg som klarar boot,bdm,tricore osv så rekomenderas Alientechs KTAG där finns en del olika varianter och tillbehör från ca 15000kr plus moms.  Vill man ha alla protokoll för motorcykel, traktor, lastbil etc så kan prislappen sluta på 100.000kr. Förutom själva verktyget / interfacet behöver man en bra felsökningsutrustning där du via OBD kopplar upp dig mot fordonet och ser över registrerade fel och beroende på utrustning även möjlighet att göra logfiler på vissa parametrar som laddtryck, bränsle, lambdavärde m.m. Priserna startar från så lågt som 1000kr med dom billigare verktygen är sällan bra! Räkna med att spendera minst mellan 5-10.000kr på en bra utrustning. Bli inte förvånad om du ser priser på över 50.000kr för felsökning/diagnosutrustning som är mer modellanpassad. Du behöver även en laptop, batteriladdare (ZiP rekomenderar CTEK) och en internetuppkoppling. Ziptuning erbjuder sina återförsäljare allt detta i ett paketpris tillsammans med en "backdoor" lösning där man laddar upp och ner sina filer, kommunicerar med kunder och har tillgång till en generös databas av effektangivelser och dynoresultat. Alla förfrågningar som görs till resp återförsäljare samlas i denna "backdoor" lösning. ZiPtuning erbjuder även en hel del reklammaterial i form av dekaler, t-shirts m.m. När du som nybliven återförsäljare investerat i all utrustning och vill komma igång hjälper Zip´s support dig med att nå dina potentiella kunder genom annonsering och direktmarknadsföring. Finns behovet för handledning kan personal från Ziptuning besöka din verkstad och erbjuda en dagskurs. Dom tillhandahåller även online support via SKYPE.
Ziptunings tekniker har alla utbildning inom området och studerar på löpande basis för att hålla sig uppdaterade inom allt som rör motoroptimering. Ziptuning arbetar endast med licensierade original verktyg från dom ledande aktörerna på marknaden.
Tycker du det verkar intressant och vill veta mer om kostnader per fil och hur fort du kan komma igång? kontakta en representat i Sverige på infosnabelaziptuning.se (snabela = @) eller direkt på mobil 070-7902629 så hjälper dom dig att komma igång!

Ziptuning Sverige hälsar att dom gärna ser nya företagare från södra Sverige som är intresserad att bli en i gänget!

/ Janne

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln