Prestandamätning med racelogic!

Performancebox eller Driftbox är dom mest använda produkterna från Racelogic som används av många större motormagasin och olika testkanaler samt trimfirmor som Ziptuning. Vad är en Performancebox då? PerformanceBox är en GPS-baserad prestandamätare som gör det möjligt att mäta G-krafter , hastighet , varv och mellantider , 0-60 , 0-100 , bromssträcka och mycket mer.  Den nya "Predictive Lap Timing" funktionen plockar det bästa ur varje varv och ger dig omedelbar feedback på din körning och hjälper dig att hitta värdefulla förbättringar i dina tider . Alla parametrar är inloggad på ett SD -minneskort tio gånger per sekund för senare granskning och jämförelse . PerformanceBox innehåller en integrerad antenn , är kompakt och mycket lätt att installera . Performanceboxen kommer med en del olika verktyg därav b.la Performance box tools där man kan analysera den körda datan i efterhand och väldigt precis få fram tider som t.ex 100-200km/h, man kan även få en indikation om det varit hjulspinn (G-kraften avtar under det ögonblicket) och om man kört i med eller motlut, så fuska går ej! Enheten från Racelogic används dagligen av teknikerna på Ziptuning som mäter t.ex 0-100km/h före och efter en motoroptimering och är det verktyg som verifierat mest rekord i världen (tror jag)

En ganska intressant intervall som det pratas mycket om i sportbils sammanhang är 60-130mph vilket är likvärdigt det europeiska 100-200km/h (97-209 km/h för att vara mer precis)

Kolla in filmen nedan, en galen Nissan GTR som gör intervallen ovan på 2,28sek!! (och även 0-235km/h på 5,12sek)

 

En vy från Circuit Tools
En vy från Performance Tools
En vy från Performance Tools

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln