2018

Ziptuning har knutit avtal med två nya återförsäljare i södra Sverige. En i Vänersborg och en i Vetlanda! Bor ni i dessa kommuner tycker jag ni ska ta kontakt med herrarna som sköter verksamheten där!

Kontakta ZIP Vänersborg här
Kontakta ZIP Vetlanda här

Tekniska frågor besvaras på 070-7902629 eller direkt i Whatsapp här nere till vänster på sidan!
 

Läs hela inlägget »

Ziptuning är inne i en expansiv fas och tittar åt Snöskotrar och främst maskiner med BRP Rotax motorerna! Vi optimerar ALLA maskiner med Bosch ME17.8.5 styrboxarna. (Gäller alltså även ATV, vattenskotrar m.m.)Spelar ingen roll om det är Lynx, Ski-Doo, Can-Am, eller Sea-Doo vi gör dom alla!

Ziptuning säger:
Vi lovar rappare respons, krispiggare gång och en effektkurva som tar bort "flatspots" och känslan av tomhet. Vi kan optimera för att alltid åka på 98 oktan och låta styrboxen adaptera för mer tändning. Vi kan ta bort varvstopp, hastighetsspärrar och vi optimerar för en effektivare förbränning! Vi klarar alla maskiner oavsett om dom har turbo eller ej!

Glöm inte det viktigaste, din motorstyrning! Besök oss för en motoroptimering!

Bli ett par skidlängder snabbare än polaren!

Vi ser gärna förfrågningar i Sundsvall och kan lämna ett fast pris på BRP maskinerna, kontakta oss direkt på 070-7902629

Läs hela inlägget »

Med mycket bra sammarbeten och den senaste tekniken erbjuder Ziptuning sedan en tid tillbaka handprogrammerare till dom flesta Volvo´s på marknaden upp till 2017 årsmodell, även VEA modellerna.

Fördelar:
- Handprogrammeraren kan hålla 10 olika programvaror.
- Vid oavsiktlig återställning på service kan du snabbt få hjälp av Ziptuning att återställa din betalda programvara!
- Inga besök hos lokal återförsäljare.
- Köp steg 1,2,3 med extra funktioner
- Bor du långt ifrån en Ziptuning  återförsäljare är detta ett måste!

Använd kontaktformuläret och skicka in dina uppgifter om din bil, reg nummer duger utmärkt! Ziptuning svarar snabbt och sedan kan du beställa din handenhet i webshopen tillsammans med programvara. Vill du ha flera programvaror med tex EGR off e.t.c  väljer du "Volvo multi" under "Motoroptimering Obd"

Kom ihåg att du behöver Handenhet + Motoroptimering OBD för att få en komplett lösning!

OBS! En del modeller kräver avkodning av styrdonet första gången och då måste du skicka din styrbox till ZIP, dom returnerar sedan styrboxen tillsammans med din nya handprogrammerare. ZIP behöver INTE öppna styrboxen fysisk så inga märken eller skador lämnas på din enhet.

Du kan även kommunicera via Whatsapp, chatta direkt med oss! Kika efter den gröna ikonen nere till vänster här på sidan.

Använd gärna PAYSON delbetalning när du beställer av oss. 3,6,12mån räntefritt!

 

Läs hela inlägget »

Ziptuning i Europa blir distributör för OBD Blocker!
Hur många nyhetsklipp har du inte sett eller hört talas om där bilar stjäls på under minuten med avancerad utrustning. Har inte tjuven tillgång till nyckeln går dom via fordonets OBD diagnostikkontakt. Här kommer OBD blocker in i bilden! Utan OBD Blockers krypterade tag går det inte kommunicera över fordonets diagnostikport OBD och således inte komma åt känslig information för att nödstarta eller få ut information om startspärren. En annan fördel om man ser det så, är att din verkstad inte heller kan skriva över din optimering utan din tillåtelse och att du gett dom låstaggen. Taggen förvarar du som vilken nyckel som helst, gärna i en signalblockerande liten "väska" som vi snart även erbjuder i webshopen. Är du rädd om ditt fordon och din motoroptimering ska du köpa en OBD Blocker av Ziptuning. P.s tala gärna om för ditt försäkringsbolag att du har en OBD blocker så kanske du får en bättre premie!

Installationstid ca 30min för en bilverkstad.

Läs hela inlägget »

Nya VW Amarok 3.0 TDI med V6 kallades ett genedragi allt om bilars blogginlägg 21 juni 2016 när den nya pickupen lanserats. Ziptuning har arbetat med modellen i nu två år och resultatet talar för sig själv!

Modellen finns från 163hk upp till 258hk där den sistnämnda fortfarande är under utveckling. Förutom vissa manuella tillval är dom flesta växlade av en stöddig 8-växl automatlåda från Tyska ZF.

Samtliga modeller får en ökning till ca 320hk och 680nm, vi har sett i bromsbänken resultat på 330hk+ och 700nm+ så potentialen är mycket mycket stor.

163hk modellen får t.e.x. en ökning på 157hk/180nm vilket är som en extra motor i bagaget!

ZIP´s nya hemsida är under utveckling men läs mer här

Bor du inte nära en ZIP återförsäljare kan vi skicka en Powergate eller Mygenius handenhet som du själv programmerar din Amarok med, givetvis med hjälp av oss! Om du beställer via webshopen glöm ej att lägga till  programvaran!

Frågor besvaras direkt på: 070-7902629 



 

Läs hela inlägget »
Lånad bild! Lånad bild!

Tillsammans med en lokal aktör i Sundsvall har ZIP startat ett sammarbete som "experten" inom området att få A-traktorn att gå 100% lagligt alltid och inte bara på regbesiktningsdagen. Zip lägger f.n. en hel del tid på att logga utväxling, varvtal samt hastighet och leverera en mjukvarulösning som är ruskigt bra i jämförelse till dom mest använda s.k. boxarna idag. A-traktor eller EPA som det kallas i folkmun är mycket populärt och jag hoppas fler kommer välja ZIP´s lösning. Det går bra att lämna ditt projekt till Ziptuning för att få lagliga 30km/h. Kontakta ZIP på 070-7902629 redan idag!

Läs hela inlägget »

Är du intresserad av att veta vilka modeller handenheten stödjer? Kolla här

Powergate3 är handenheten för dig som vill ha möjligheten att skifta mellan orginal och optimerad programvara vid t.e.x service. Men även att använda den som en problemlösare! Får du fel på en egr ventil eller ett krånglande partikelfilter kan Ziptuning hjälpa dig med det på distans. Handenheten kan hålla tot fem (5) olika mjukvaror samt läsa och radera felkoder. Användarvänligt program för din PC installeras snabbt och möjlighet att sätta din personliga touch på enheten finns.  Tycker du det verkar besvärligt med "data grejer" så hjälper en tekniker dig att komma igång!

Använd gärna vårat betalningsalternativ Payson i webshopen och delbetala din handenhet och mjukvara mellan 3,6,12mån.

Vi uppdaterar våran svenska hemsida men kolla gärna in vår motsvarande här, klicka dig enkelt fram till din modell för att se vilken effektökning just du får!

Har du frågor om en produkt kan du använda "chatta med oss" här nere till höger eller ring direkt på tel: 070-7902629



 

Läs hela inlägget »

Ibland är det fel timing, eller så har du för många funktioner att välja på och det "drar iväg" i kostnader för att täcka på lönen just den månaden. Ziptuning erbjuder nu delbetalning 3,6,12 mån helt räntefritt på sina motoroptimeringar via PAYSON. Lägg till dpf off / egr off  och pop and bang tillsammans med en växellådsoptimering.

Delbetala din optimering med tillbehör här

Ziptuning kommer inom kort även erbjuda Cobra Sport avgassystemen i sin webshop


Villkor vid Delbetalning:

Payson erbjuder dig att vid köptillfället, efter godkänd kreditprövning teckna ett delbetalningsavtal med vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.

*Delbetala räntefritt:
3 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 95 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
6 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 195 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
12 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%


Delbetala räntebärande (vid ordervärde över 5000 kr):
24 månader; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 9,95%
Exempel på effektiv ränta vid köp om 10.000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 295 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 12,70 %.

Läs hela inlägget »

Ziptuning söker ständigt efter fler återförsäljare! Vi har hål på kartan i Sverige och våra kunder undrar vart vi är.

Ziptuning skriver så här på deras facebooksida:

Vi söker fler partners i Sverige!

I samarbete med oss får ni följande fördelar:

* Svensktalande tekniker
* Skype grupp med alla återförsäljare samlade för att svara på varandras frågor och tips och trix med mycket god gemenskap.
* Support från tidig morgon till kväll!...
* Åtkomst till vår återförsäljarportal!
* Den senaste tekniken och utvecklingen i Superflow dyno.
* Störst fildatabas  i Europa till dom flesta fordon +31000 projekt!!
* Optimering testad och utvecklad av oss!
* Utbildning och support när du behöver!
* Kunder som gör förfrågan via hemsidan styrs direkt till er!
* Mycket goda förtjänster!
* Hjälp med marknadsföring
* Ni syns på Facebook och instagram

Inga månadskostnader!
Inga startavgifter!
Du betalar ENDAST per optimerat fordon!
Vi erbjuder finansiering alt hyra av nödvändig utrustning/verktyg!
Vi lämnar såklart goda referenser från befintliga partners!

Du kanske redan är delaktig i ett nätverk idag men är inte helt nöjd? 
Låt oss  öka din omsättning och ge dig bättre villkor i en grym organisation!


Bli en del av oss, vi väntar på just dig!

Kontakt: info@ziptuning.se - 070-7902629

Dela gärna detta på din sida och bland vänner!

Läs hela inlägget »

Är du ute efter det snabbaste på gatan och bana i hatchback klassen så finns det bara en kung! Civic Type R 2.0T. Effekt std 320hk/400nm med en grym stoppkapacitet från 350mm ventilerade och borrade monsterbromsskivor fram och en riktig helical diffbroms.  Den står brett över 2m med vingarna (backspeglarna) utfällda.

Men vad kan Ziptuning göra med en redan snabb bil? 

Byt avgassystem från turbon och hela vägen bak, uppgradera intercoolern och panga i en mjukvara från Ziptuning av Steg 2 modell så kan du räkna med en ökning av 385hk/550nm det är en ökning om helt galna 65hk och 150nm och där ingen konkurent i klassen kan mäta sig.

Vill du sedan få stopp på grejerna och kunna ta kurvorna som på räls rekomenderar ZIP bromsbelägg från PFC eller Endless tillsammans med klistriga R-Däck från Michelin eller t.ex Yokohama.

Vad väntar du på? Ring ZIP på 070-7902629 och boka in din CIVIC Idaaaaag!!

www.ziptuning.se

/ Janne

 

Läs hela inlägget »

Som kund kan du nu lämna in din nya G-serie / F-serie BMW till ZIPTUNING och få en ny välbalanserad och optimerad mjukvara. ZIP har f.n. fullt upp att testa nya modeller på sin rullande landsväg och kan vara svåra att nå under tiden. Ring gärna den Svenska kontakten på 070-7902629 (ZIPTUNING SVERIGE) för att få svar på dina frågor eller för att boka in din Bmw G-serie för en optimering. Besök gärna ZIP på facebook för dom senaste nyheterna.

Jag vill dock passa på och lyfta ett varningens finger att du ansvar själv för din nybilsgaranti även om den nya trim mjukvaran är "dold". Vi vet inte vad BMW hittar på för att hitta ett sätt att identifiera optimerade/trimmade F och G serie bilar.

Femto OBD är en typ av tjänst där du som chiptrimningsföretag köper en digital licens och använder en std ethernet till OBD kabel för Bmw. FEMTO (FSCmap) har sedan en dryg vecka lanserat tjänsten och den stödjer alla MDG1 Bmw styrsystem som fram till nu tidigare varit helt omöjliga att optimera.

Tjänsten stödjer följande modeller:


F-SERIES
Engine  ECU  Model   code
B46 (B46B20B)DME 840F20, F21, F22, F23, F30, F31, F32, F32, F33, F34, F35, F36
B48 (B48B20A)DME 840F30, F31, F32, F34, F35, F36, F45, F46
B48 (B48B20A)DME 841F20, F21, F22, F23, F30, F31, F32, F32, F33, F34, F35, F36
B58 (B58B30A)DME 860F30, F31, F32, F34, F35, F36

G-SERIES
Engine  ECU  Model   code
B46 (B46B20B)DME 840G30, G31, G32, G11, G12, G01
B47 (B47D20A)DDE 802G30, G31, G01
B48 (B48B16A)DME 840G01,G30, G31
B57 (B57D30A)DDE 840G30, G31, G32, G11, G12, G01
B57 (B57D30A)DDE 832G30, G31, G32, G11, G12, G01
B57 (B57D30C)DDE 832G30, G31, G32, G11, G12, G01
B58 (B58B30A)DME 860G01, G11, G12, G30, G31, G32
N63 (N63B44C)DME 880G11, G12
N63 (N63B40B)DME 880G12
N74 (N74B66B)DME 8C0G12
N74 (N74B68A)8CT0Phantom RR11, Phantom EWB RR12 DME
B48 (B48B20B)DME 840HG30, G38, G11, G12
S63 (S63B44B)DME 88T0 AURIXF90 M5

Benefits

FEMTO calculates all checksums inside FLASH (also known as CS);
CVN and CALID will be automatically corrected to match stock;
Dealer program ID number remains the same as original;
Date of programming will not be changed;
Open standard .BIN file after Virtual Reading (VR);
Technical support 24/7.

Läs hela inlägget »

Ziptuning i Sverige växer och frodas MEN dom saknar återförsäljare på ett par orter i Sverige där efterfrågan är stor. Har du eller känner du någon som har en Meca Bilverkstad, Bosch Car Service eller kanske Autoexperten så kan dom vara rätt sammarbetspartner för ZIP! Att erbjuda bilverkstadens kunder ZIP´s service ökar chansen för merjobb markant. Optimering av programvara till dom flesta modernare fordon på marknaden är möjliga men även problemlösning som permanent borttagning av felkoder, partikelfilter och egr off m.m. Rekomendera en vän som har en bilverkstad och be dom kontakta Ziptuning på 070-7902629 eller info[ a ]ziptuning.se

/ Janne

Läs hela inlägget »

Ser det ut som på bilden under din huv kan ZIP bara gratulera! Volvos 2.0 liters dieselmotor med insteg på D3:an med 150hk ända upp till D5 och 235hk (Bensin T5 ger 245hk)  Samma typ av komponenter, identiska motorblock, topplock m.m gör denna till en idyll att optimera hos Ziptuning.

Volvo XC60 2.0 D3 Euro6 150hk - ZIP 235hk/450nm
Volvo XC60 2.0 D4 Euro6 190hk - ZIP 235hk/470nm
Volvo XC60 2.0 D5 Euro6 235hk - ZIP 290hk/580nm
Volvo XC60 2.0 T5 Euro6 245hk - ZIP 275hk/420nm (bensin)

Samtliga modeller erhåller bättre förbrukning, mer kraft vid omkörning eller tungt drag som större husvagnar.

Fast pris samtliga modeller 5990:- inkl moms

Styrboxen öppnas ej och ZIP kan utföra optimeringen via OBD kontakten.

Vet du inte vilken modell du har? Ring 070-7902629 så hjälper Ziptuning gärna till!

Läs hela inlägget »

Är du en av dom lyckligt lottade som åker Jaguar? Skoj, nu har Ziptuning gjort det igen och utvecklat mycket fina trim mjukvaror till modellerna från 2015 och framåt dvs XE (X760), XF (X260), XJ samt Suv´n F-pace (X761). Det bästa med det hela är att en personlig handprogramerare ingår i priser där du kan läsa och skriva mjukvaror men även läsa och radera felkoder!
Men ok, vi tittar på effektsiffrorna som är av störst intresse så får ZIP själva besvara er potentiella kunder hur handenheten fungerar och hur ni beställer!

Jaguar XJ 3.0 Bensin 2015 - 340hk/450nm - ZIP 400hk/491nm
Jaguar F-Pace 3.0 Diesel 2015 - 300hk/700nm - ZIP 344hk/750nm
Jaguar XF 2.0 Diesel 2015 - 163hk/380nm - ZIP 210hk/490nm
Jaguar XE GTDI 2.0 bensin -240hk/340nm - ZIP 270hk/440nm

Med handprogramerare ligger priset på mellan 7900-8990kr ink moms.



 

Läs hela inlägget »

Kör du FORD? 
Ziptuning har ett mycket brett utbud av programvaror till dom flesta Ford på marknaden!
Allt ifrån den lilla Fiestan till större arbetsfordon som Ranger men även muskelmodellen Mustang. 

Ziptuning har helt egen utveckling på samtliga Ford modeller och kraften från optimeringarna både känns i baken och på klockan!

Bättre omkörningsprestanda, snabbare gasrespons och förbättrad förbrukning.

Några exempel på Ford Motoroptimering Steg 1:

Ford Fiesta 1.0T Ecoboost 100hk/170nm - ZIP 147hk/243nm
Ford Mondeo 2.0 TDCI 163hk/340nm - ZIP 192hk/413nm
Ford Mustang 5.0 V8 GT 450hk/529nm - ZIP 470hk/550nm
Ford Mondeo 2.0 T EcoBoost 203hk/300nm - ZIP 265hk/380nm
Ford Mondeo 2.0 TDCI EU6 120hk/310nm - ZIP 210hk/440nm  <---------- Se hit!
Ford Transit Custom 2.0 Ecoblue 105hk/360nm - ZIP 190hk/460nm <--------- Se hit!


Nyutvecklade programvaror ovan markerad i fet text.

Vill du veta vad just din Ford får för prestandaökning besöker du Zip´s Ford sida här
För att boka tid direkt eller ställa en fråga kan du ringa ZIP kundservice på Tel: 070-7902629

/ Janne

Läs hela inlägget »

Porsche behöver knappast fler superlativ eller övertygelser. Den som köper en ny Porsche idag vet vad han/hon vill och nöjer sig inte med mindre. 991.2 3.0 DFI T U R B O Carrera levererar 370hk/450nm från fabrik och gör sig ganska lik en sugmotor i karaktär då vridmoment hålls nere. Porsche bygger inga skräpmotorer och vet att ägarna kör hårt så drivlina och komponenter är dimensionerade att klara rejält med stress. Med Ziptunings programvara plockas DNA över från storebror och det känns direkt som om dom extra 800cc i motorvolym har flyttats över.  100hk och 110nm MER i effektökning rakt under högerfoten ger ägaren till Carreran 470hk/560nm.  0-100km/h förbättras men inte lika markant som tex 100-200km/h då dom extra 100+ nm i vrid knuffar på rejält.

Programvaran är kompatibel med både den manuella och "automatiska" PDK-växellådan.
Toleranser är satta enl tillverkarens linje och strategi så som dom själva skulle ha utvecklat en steg 1 programvara med goda marginaler.

Är du intresserad att veta mer vad Ziptuning kan göra för dig och din Porsche tycker jag att du ska ringa direkt på 070-7902629 eller kontakta dom på facebook här

 

Läs hela inlägget »

Nya Ford Ranger TDCI Duratorq 2.2 och 3.2 är känd för sin driftsäkerhet och snygga design, tyvärr är inte effekten i samma klass som utsidan även fast dom uppdateratas från sina tidigare versioner. Ziptuning erbjuder Steg 1 till alla Ford Rangers motor alt.

Original: 130Hk/330Nm  - ZIP 195Hk/495Nm
Original: 160Hk/375Nm -  ZIP 195Hk/495Nm
Original: 200Hk/470Nm - ZIP 235Hk/530Nm

Bättre omkörningsegenskaper, lägre förbrukning och ett leende på läpparna utlovas!

Ziptuning garanterar full driftsäkerhet i linje med tillverkarens hårt satta marginaler.

Lyft luren och ring 070-7902629 alt kontakta dom på facebook här
Har du en vän som äger en Ranger så skicka länken länken till han/hon vettja!

Psss...Ziptuning gör även värstingen Raptor 

/ Janne

Läs hela inlägget »

Har du letat efter en seriös effektökande kompromiss till din G-serie BMW?

Vad då kompromiss tänker ni?

Bosch har sedan en tid lanserat sina nya SENT styrsystem med smarta sensorer som är extremt säkra och nästintill omöjliga idag att  optimera via OBD eller direkt på styrboxen. Det kommer alltså dröja ett tag innan en stabil mjukvarulösning finns tillgängligt. (ZIP jobbar på det)

Hur fungerar det och hur mycket effekt kan man få?

Först och främst är det nästan omöjligt att uppnå högre än 20% prestandaökning dvs HK/NM genom denna typ av optimering. Det ZIP får jobba med är kaksmulorna som tillverkaren lämnat över i adaption och momentbegränsningar. På dom flesta G-serie kan ZIP öka prestandan med 15-18% i hästkrafter och lika mycket i newtonmeter dvs vridmomentet. Fördelen med Zip´s lösning är att piggyback enheten kan mappas sömnlösts dvs justera bränsle, laddtryck och när/var/hur ändringen skall tillföras under hela registret tack vare en avancerad Microprocessor, Flash eeprom och RAM eeprom och ett avancerat program som tillåter teknikern att finlira digitalt. Man kan dock aldrig (väldigt sällan) överstiga tillverkarens satta gränser i styrsystemet med tekniken varav ZIP vill kalla det en kompromiss.

Utvecklarna på Ziptuning vill tydligt och understryket lova att den ökning som anges kommer du som kund få! På en 190hk diesel med 400nm i vrid är ökning ca 28hk och 60nm i vrid.

Ziptuning erbjuder sin mappningsbara Rapid piggyback plattform till följande modeller:

BMW 5 Series G30/G31 520i 2.0 16V Turbo 135 kW (B48B20A) – ECU Bosch MG1 
BMW 5 Series G30/G31 M550d 3.0 L6 24V 294 kW (B57D30C) – ECU Bosch MD1 
BMW 7 Series G11/G12 750d 3.0 L6 24V 294 kW (B57D30C) – ECU Bosch MD1  
BMW X3 G01 X3 20i 2.0 16V Turbo 135 kW (B48B20A) – ECU Bosch MG1

Givetvis finns plattformen till en uppsjö av andra BMW men jag väljer att tala om dom senare.

Varför och när ska du välja en RAPID piggyback från ZIP?

- Det går inte att optimera orginal styrsystemet.
- Du vill enkelt kunna göra din bil orginal inför service.
(Fjärrkontroll som tillval)
- Du vill kunna ta bort pigyback enheten vid försäljning och kompletera med ett nytt kablage till nästa Bmw du köper. (Rapid enheten är modulär och kan mappas efter alla fordonstyper så länge kablaget överenstämmer)
- Du vill ha en ökning av effekt som stämmer med verkligheten, inte uppblåsta siffror på en hemsida.

Ziptuning vill gärna rå om din Bmw en dag och installera plattformen och finjustera den för absolut bästa upplevelse och resultat! F.n erbjuds bara tjänsten i Sundsvall och hos utvalda återförsäljare som har tillgång till utrustningen.

Kostnad 7990:- inkl 24mån garanti!

Hare!
 

Mvh

Janne

 

Läs hela inlägget »

Kör du en Bmw av senare årsmodel och av typen F-serie bör du läsa vidare! Ziptuning är känd i BMW kretsar sedan många år tillbaka och dess egna utveckling i företaget JAWS Motorsport. Nu har en av dom forna ägarna tagit sin expertis med sig in i Ziptuning ochhjälper till med BMW´s mjukvaru utveckling  till samtliga modeller, dvs inte bara M-modellerna. En biltyp ZIP ofta gör är populära 520d med 184hk/380nm.  Just 520d baseras på en 4-cyl dieselmotor med beteckningen N47D20 men senare kom även B47N20 som är lite starkare med sina 190hk/400nm. Bägge motorerna får samma slutresultat från ZIP dvs 225hk/450nm ca 40hk och 70nm. Mjukvaran är väldigt genomarbetad och rejält testad både på Autobahn och i det svenska vardagliga klimatet. ZIP får ofta höra att kundens BMW känns mer som en 525/530d i vridet och hur den svarar vid omkörningar. Sitter du och funderar på att byta upp dig till en 525/530d och få en dyrare försäkring på köpet? Låt bli och låt Ziptuning optimera den för en bråkdel av kostnaden med prestanda som en 6-cyl motor.

Har du behovet av mer effekt och kanske t.o.m tycker partikelfiltret är en ond böld så kan vi erbjuda steg2 med 235hk/465nm. Alla steg2 mjukvaror kräver bortagning av partikelfiltret och är inte godkänt hos Svensk Bilprovning.

ZIP arbetar med korrekta checksummor och CVN nummer så din optimering skall vara osynlig vid service. Blir din optimering överskriven vid service löser ZIP det åt dig igen! ZIP öppnar heller inga styrboxar i onödan, dom använder sig av samma tillvägagångsätt som BMW gör när dom uppdaterar med sina Performance progranvaror. (Vilket inte är i närheten av ZIP prestandamässigt)

Ziptuning optimerar givetvis samtliga modeller av BMW även E-serie bilarna.

Har du en tanke på att optimera din BMW ringer du 070-7902629 eller mailar till info{a]ziptuning.se eller besöker dom på facebook

Hemsida: www.ziptuning.se
Telefon: 070-7902629

Mvh

Janne

 

Läs hela inlägget »

Det vore nästan som att svära i kyrkan att säga KIA var häftig när dom lanserades på marknaden. På senare år har det dock rullat ut en hel del snygga och praktiska modeller som sålt ruskigt bra. Det är oxå en av anledningarna ZIPtuning har utvecklat programvaror till KIA under en 10 års period. Hyundai och KIA har ett tätt samarbete varav att ZIP även har lika mycket erfarenhet av dom. Cee´d, Soul, Sportage,Sorento, Optima är en handfull av dom modeller ZIP optimerat i mångfald och har mycket bra koll på. 

Några exempel på optimering till KIA från Ziptuning:

KIA Soul 1.6 CRDI 128hk/260nm 2014 - ZIP 162hk/328nm
KIA Rio 1.1 CRDi 75hk/170nm 2011-2015 - ZIP 100hk/230nm
KIA Sportage 1.7 CRDi 115hk/280nm 2016 - ZIP 150hk/340nm
KIA Pro_Cee'd 1.6 T-GDI GT 204hk/265nm - ZIP 245hk/318nm

Samtliga KIA modeller ZIP erbjuder motoroptimering till hittar ni här

Pris? Runt en femtusen spänn gissar jag på!

Är du intresserad av att få mer effekt i din KIA så kontaktar du ZIPTUNING på tel direkt: 070-7902629.
 

Läs hela inlägget »

Är du intresserad att starta eget och jobba med motoroptimering under ZIPtunings varumärke? ZIP har ett extremt bra och intressant upplägg UTAN insats för att köpa in verktyg! Endast en fast månadshyra för verktygen. Du får tillgång till den fina CRM tjänsten för att besvara på förfrågningar och givetvist ett starkt varumärke!
Ziptuning ser gärna personer/företag/verkstäder med erfarenhet sedan tidigare av diagnostik som kan vara en god ZIP ambassadör.

Vad erbjuder vi?

* Fast månadskostnad, endast 1500kr
* Försäkring ingår
* Fria uppdateringar
* Fri utbildning
* Fri support
* Extremt stor databas och avancerad kunskap i WinOls.
* Optimeringar/kalibreringar  utvecklad på egen rullande landsväg
* Ingen investering i verktyg

Vad tillkommer?

*Batteriladdare (Ctek, Biltema)
*Laptop (Windows)
*Universal diagnostikverktyg (finns en uppsjö)
*Kostnad per fordon som optimeras - pris beror på fordonstyp

Är du intresserad når du Ziptuning på tel: 070-7902629 eller info[snabelA]ziptuning.se
 

Läs hela inlägget »

Med sina partners har Ziptuning nu tagit fram en smidig lösning för alla Volvo´s  VEA personbilsmotorer mellan 2015-2018. Enkel kommunikation via bilens OBD kontakt och ingen styrenhet som måste öppnas för att "låsas up"  således lämnas inga synliga spår efter ingreppet som det annars gör.

Modellerna som det berör är:

Volvo S60
Volvo S80
Volvo V40
Volvo V60
Volvo V70
Volvo V90
Volvo XC60
Volvo XC90

Effektmässigt levererar ZIP en riktigt genomarbetad mjukvara (optimering) som bibehåller fordonets säkerhetsparametrar intakta och delar ut effekten jämnt över registret med rejäl knuff i ryggen utan att det blir okörbart.

Vill du ha den bästa lösningen till din nyare Volvo på marknaden vänder du dig till ZIP och bokar in din tid för en riktig motoroptimering av riktiga proffs.

Några exempel nedan:

Steg 1 optimeringar:

Diesel turbo:
Volvo D2 120hk 2016-2018 - ZIP 190hk/395nm
Volvo D3 150hk 2016-2018 - ZIP 215hk/440nm
Volvo D4 190hk 2016-2018 - ZIP 250hk/520nm
Volvo D5 225hk 2016-2018 - ZIP 295hk/545nm

Bensin turbo:
Volvo T3 152hk 2016-2018 - ZIP 239hk/369nm
Volvo T4 190hk 2016-2018 - ZIP 239hk/369nm
Volvo T5 245hk 2016-2018 - ZIP 276hk/420nm
Volvo T6 306hk 2014-2017 - ZIP - EJ ännu färdigställd

Kampanjpris 5990kr ink moms (ord 6995-8995kr)

ZIP kan även leverera steg 2 optimeringar till samtliga modeller för 7990kr

Bor du inte i närheten av Sundsvall där kan du skicka ditt styrdon direkt till ZIP så optimerar dom den i sin rigg och skickar det i retur samma dag. Returfrakten ingår i priset!

Hör av dig på info[att]ziptuning.se eller direkt på tel: 070-7902629

-Unleash The Power -

/ Janne

 

Läs hela inlägget »

Because this car is more widley sold outside Sweden, we choose to write this blog post in English. This H.O output Ford 3.5L V6 ecoboost engine equiped in the Raptor is allready powerful as is but we at Ziptuning always think powerful can be even more powerful. It has a smooth electronic 10-speed transmission with tow mode for heavy loads. Compression ratio is 10.0:1 and it has both port injection and direct injection to feed those two turbos. So what have Ziptuning been up to? Well since the ECU is not possible to alter with an traditional OBD flash tune we decided to contact an old friend who has been in the electronic world for a long long time.  Our advanced piggyback box with some serious process power came to life and after some extended research and testing we find some settings that was really nice for this engine. Our test F150 Raptor produced  400bhp and 537nm of tourqe at our advanced Superflow dyno in its stock mode. After 2 days of testing and calibration we managed to put out 100hp and 160nm of tourqe on top its stock power. Do we need to say its badass nowdays? This is something we are very proud of and at this time we are looking on the possibilitys of mass producing these piggybacks for you customers and make a nice installation video to go along with it.

More information will follow the next weeks, but for now we are very busy packing this product and make it avaible!

For our swedish readers and customer:

Vill du vara värre än värst ringer du på 070-7902629 och bokar din modul, ett begränsat antal kommer finnas tillgängligt till oss i Sverige resten går "tyvärr" till ÚSA.

 

loading...
Läs hela inlägget »
Seat Leon Cura 280 Seat Leon Cura 280

Måttligt populära Cupra R finns i ett par olika utförande, 280,290,300hk version med manuell eller DSG växellåda.
Det som vi tycker är imponerande är redan som std levererar 2-liters motorn ett skönt drag genom växlarna och är snabb från 0-100 för att vara en framhjulsdriven bil, dock kroknar den av lite väl snabbt uppe i fart. Ziptuning har botemedlet för alla Seat ägare som satsade på Cupran som ett sportigt alter ego. Zip´s Steg 2 paket innehåller en handhållen programmerare som kan hålla upp till tio olika programvaror med olika inställningar. Cobra Sport´s 3" rostfria turboback avgassystem med racekatalysator i downpipe och dubbla utblås med Cobra loggan på som mullrar riktigt gott. Sist men inte minst en riktigt fin kalibrering som genom handprogrammeraren flashar originalstyrboxens programvara till något man skulle kunna tro har gått igenom Porsches utvecklingsavdelning.  Effekten? Vad sägs om 360hk och 490nm  i vridmoment som verkligen känns vid varje växling. Har bilen DSG växellåda rekomenderar ZIP att man även ser över programvaran där.
Ziptuning har studerat Continental SIMOS18 systemet noga som Seaten använder och har koll på samtliga parametrar av betydelse för att leverera effekt på ett sånt säkert sätt så som den skulle ha kommit från fabrik. Det finns även en rad olika features att leka med som Launch controll, Crackle map  (popcorn limiter) ja ni vet när det knarrar och låter så där härligt om avgassystemet.

Är du nyfiken på att beställa kittet så slå gärna Ziptuning en signal direkt på 070-7902629 eller maila på info@namnetpåtrimfirman.se -  Hemsidan: www.ziptuning.se eller titta in på facebook www.facebook.com/ziptuningsverige

Priset ligger på endast 26.900kr och Ziptuning erbjuder delbetalning via Wasakredit, Nordea m.fl

Mvh Janne

Seat Mygenius handprogrammerare
Seat Mygenius handprogrammerare
Seat Leon Cupra R cobra sport avgassystem
Seat Leon Cupra R cobra sport avgassystem
Läs hela inlägget »

Vad händer med motorgarantin vid optimering? Det är en av dom vanligaste frågorna som ställs vid en förfrågan hos Ziptuning. Frågar du din fordonstillverkare och återförsäljare av fordonet är den förbrukad. Det tillåts väldigt sällan att en tjänst/uppgradering utförs på ett fordon utan att dom vet vad som händer och att det utförts av för dom en godkänd partner.  Sedan har vi en del företag i branschen som erbjuder en "garanti" när du lämnar in fordonet hos dom, och det är här det blir intressant. Företag X erbjuder en motoroptimering med garanti och allt fungerar bra tills efter ca 4mån då motorn p.g.a ett fel tappar kompression två 2 cylindrar. Kunden kontaktar företaget X och säger att motorn havererat pga att den optimerats. Företag X kollar upp med biltillverkaren och hör att detta felet händer lite nu och då pga en felaktig konstruktion och talar om för kunden att dom ska påkalla ett garantiärende. Kunden får in bilen på verkstaden och efter mycket om och men går bilverkstaden med på att stå för 70% av kostnaden i goodwill. Precis innan motorn ska bytas ut får verkstaden ett mail från huvudkontoret att enl diagnostiken som gjordes av fordonets styrsystem ser man indikationer på att bilen varit trimmad (CVN nummer kankontrolleras) och att detta flaggades av tekniker som tittar på diagnosens loggar och data när ett fel av denna typ uppstår, och att detta (enl biltillverkaren är den troligaste orsaken till haveri) Nu vänder biltillverkaren på klacken och vill inte gå med goodwill längre, dessutom flaggas bilen i deras system och garantiåtgärder samt goodwill gäller inte för detta fordonet. Företag X säger att det är biltillverkarens åtagande och vill inte betala kunden för ett fel dom anser tillverkaren ska stå för pga en dålig konstruktion (typ undermåttlig kamkedja lr dyl) Nu har vi en tvist och du som kund står mittimellan utan en fungerande bil och ingen som vill betala. När du till slut har betalat notan själv står du med en bil som är flaggad för all framtid utan garantier hos biltillverkaren.
Så summa kardemumma, är du rädd om nybilsgarantin är vår rekomendation att INTE röra fordonets styrbox. För inbilla ingen att Företag X nu ersätter och ätgärdar alla garantifel som uppstår i framtiden. (Ja ni vet att bilar går sönder utan att man optimerar dom, ganska vanligt)

I fall där nybilsgarantin kan äventyras rek vi att ni använder en avancerad programmerbar piggyback box som Ziptuning erbjuder. Det är en kompromiss och ger i regel  10-15% i effektökning på dom flesta fordon med turbo, såväl bensin som dieselmotorer. Av erfarenhet vet vi att garantiärenden där det inte finns uppenbara digitala spår i fordonets mjukvara och att hårdvaran fysiskt kan tas bort utan spår sällan är ett problem. Men kom ihåg att DU gör ALLTID ett aktivt val när du TRIMMAR ditt fordon och bör vara medveten att GARANTIER kan förloras!

Att erbjuda garanti på ett fordon som är 2,5-5år med 7000mil kan även vara riskabelt då vi inte har en aning om skick på motorns interna och rörliga delar. Har den servats korrekt? Har den körts enl rekomendationer eller har den gått på Nurburgring sina 5000 första mil? Vi på Ziptuning vill inte sätta dig som kund i en sits där det finns risker du inte är beredd att ta, därför erbjuder vi inte några extra garantier över huvudtaget.

Vi kan ta upp många många exempel på oturliga scenarion men vi tror att du som kund förstår.

Har du fortfarande nybilsgaranti men vill endå optimera ditt fordon? Kontakta oss för en offert på våra avancerade piggyback boxar för mer körbarhet, effekt och goda omkörningsegenskaper.

Mvh

Team Ziptuning (genom Janne)

Läs hela inlägget »
Mygenius handhållen programmerare Mygenius handhållen programmerare

Äger du en Bmw F-serie och är intresserad av motoroptimering har du kommit helt rätt! Ziptuning erbjuder motoroptimering till dom flesta bensin och diesel Bmw´s av F-serie typ.
Du köper din OBD programmerare av dom som du installerar på din dator, kopplar upp dig mot din bil och läser ur original programvaran som du sedan mailar till dom. Inom 8-12tim har du din trimfil i inkorgen som du sedan läser tillbaka i bilen. Handenheten kan hålla t.ex Eco tuning, Steg 1, Steg 2 samt extra funktioner som Pop & bang m.m. Dom kan även i framtiden vid behov hjälpa till att stänga av luriga felkoder och problem som orsakar att bilen inte går korrekt.

Erbjudande Januari/Februari 6990kr inkl handenhet för ALLA Bmw F-serie (ja, alla M-bilar oxå)

Ex. Bmw 1-serie 114i bensin 102hk/180nm original - ZIP 214hk/303nm (samma till 116i/118i)

Vi på bloggen allt om motoroptimering skrev om just 114i 2016  här

För samtliga F-serie (även E-serie) modeller kan du besöka hemsidan här

Har du alltid undrat vad OBD är? Kolla här

 

Läs hela inlägget »
John Deere AdBlue OFF John Deere AdBlue OFF

Äger du en John Deere maskin och är trött på att tanka AD BLUE tillsats och reparera samt felsöka SCR systemet? Avgasrelaterade fel, NOX sensorer och defekta pumpar är ett minne blott.  Med detta kit har du möjlighet att ta bort SRC funktionen och behovet av Ad-blue helt! Traktorn fungerar utan bekymmer och triggar inga felkoder. Det besparar din tid och huvudvärk, samt pengar! Detta kan givetvis kombineras med EGR off och en ren motoroptimering för bättre effektivitet och förbrukning.

Är du nyfiken på detta och vill veta mer kontaktar du Ziptuning på http://www.ziptuning.se/Kontakt.html eller direkt på telefon 070-7902629

Kittet passar till samtliga maskiner:

5085M, 5100M, 5115M
6110R, 6120R, 6130R, 6135R, 6145R, 6155R, 6175R, 6195R, 6215R
7210R, 7230R, 7250R, 7270R, 7290R, 7310R
8270R, 8295R, 8320R, 8345R, 8370R, 8320RT, 8345RT
9420R, 9470R, 9520R, 9570R, 9620R
W330 PTC, W440, W440 PTC
S650, S660, S670, S680, S690
T670
R4030, R4038, R4045
 

AdBlue tank på en John Deere
AdBlue tank på en John Deere
John Deere maskin körs i en dyno
John Deere maskin körs i en dyno
OBD handenhet som medföljer kittet för John Deere
OBD handenhet som medföljer kittet för John Deere
Läs hela inlägget »