2021

I början av November släppte Transportstyrelsen sin syn på vad som bör ändras för att A-traktorerna ska bli säkrare. En sak som är säker är att just nu höjs INTE hastigheten till 45km/h, utan det är något man ev. ser över i framtiden OM olyckorna minskas!

Transportstyrelsens förslag i korthet:

*Krav på bältesanvändning vid färd med traktor på väg.
*Krav på att passagerare i traktor vid färd på väg måste sitta på en plats avsedd för passagerare och endast en passagerare per plats.
*Traktorer ska inte få köras fortare än högsta tillåtna konstruktiva hastighet.
*Tvåårig prövotid för körkort med behörighet AM.
*Krav på vinterdäck på samma sätt som för personbilar.
*Införande av tekniska krav för att försvåra manipulation av hastighetsbegränsning.
*Kraven på utrustning för avgasrening skärps.
*Ökat fokus på risker i utbildningen för körkort med behörighet AM och möjlighet att göra utbildningen med fyrhjuliga fordon.
*Förtydligade krav på LGF-skyltens befintlighet och utformning.


*Del av text och bild är tagen från Transportstyrelsens hemsida.

 

Läs hela inlägget »
ECMTWEAKS i Sundsvall (Karlstad) öppnar snart en av Sveriges första fristående TESLA elektronik servicecenter.

Vad innebär det?

Precis som på marknaden för ICE motorer/bilar finns verkstäder för olika typer av reparationer som inte är knutna till biltillverkarens egna verkstäder och avtal. Garantin kommer enl. TESLA fortsättningsvis gälla så länge service och reparationer sköts på ett fackmannakunnigt sätt av en tredje part. Vi rekommenderar dock att har man garanti kvar på sin bil och en komponent bör bytas ut eller annan åtgärd där det innebär större kostnader så kontaktar man TESLA auktoriserad service och får hjälp den vägen.

Vi har tillgång till att felsöka och diagnostisera samtliga moduler i en Tesla, vi kan byta ut komponenter samt styrboxar och ”gifta” in dom med fordonet. Vi kan kalibrera sensorer och autopilot/radar. Läsa och släcka felkoder, koda in och ta bort giltighet på nycklar. Vi kan radera kraschdata i styrenheter som köpts begagnat med mera. Vi kan felsöka och diagnostisera BMS som sköter batteriet och dess funktioner.

För Model 3 kan vi aktivera Performance mode på LR dual motor med 980 motorn som ger ca 150hk till (Accelerations boost på 990 motorn ca 50hk), Premium Connectivity, Supercharger aktivering, Autopilot med automatisk auto parkering, aktivera baksätesvärme samt mycket mer.

Vi beräknas vara i gång Q1 2022 (Januari/Februari) efter vi genomgått utbildning på samtliga områden.

Vi kommer inte jobba med plåt, bromsar eller chassie om det inte innefattar elektronik.
Vi arbetar inte tillsammans med TESLA som företag, vi har inga auktoritära möjligheter och vi kan inte påverka beslut som TESLA tar gällande er bil, garanti eller vad det nu kan vara.

Vi kan bara hjälpa till med en hel del tjänster och problemlösning för dig och din TESLA.
När avtalet med TESLA tar slut eller kostnaderna skjuter i taket för rep som inte går under garantier är du hjärtligt välkommen till oss!

Kolla gärna in www.ecmtweaks.se 
 
Läs hela inlägget »

Det talar mycket för att dagens A-traktorer kommer att få gå fortare inom kort. Tillsammans med höjd hastighet på 45km/h som är likvärdigt en mopedbil och högre krav på förare och fordon! Troligtvis blir det även ett max antal personer om 2st som SKA sitta bältade under färd. Om det blir ytterligare regler som t.ex krav på en förarutbildning kan vi bara önska och hoppas!

Detta ovan är RYKTEN och inget vi kan bekräfta idag!

Den dagen hastigheten höjs kommer vi erbjuda befintliga kunder och fordon gjorda av oss ett riktigt bra pris, samt "kö glid"

Vill du veta mer besöker du Ziptunings hemsida här

 

45km/h
45km/h
Läs hela inlägget »

ZIPtuning erbjuder motoroptimnering för 180hk versionerna av Sidewinder och Artic Cat 9000 4-takt med turbo from 2017.  Båda modellerna lämnar ca 35-40hk mer vid Steg 1. Har du eftermonterat avgassystem av fullflödes typ kan ökning bli så mycket som 50hk mer om du kör på bra bränsle! (Steg 2) Vi rekommenderar även att man byter till förstärkta tryckslangar om man vill ladda på lite och ta ut effekt kring 270hk+ (steg2+). Kedjehus skydd är inte heller en dum sak att uppdatera på dessa, vida känt att dom går sönder rätt enkelt när oturen är framme.

Original styrbox kan skickas till ZIP med post eller lämnas direkt i Sundsvall.
Speed parts för uppgradering finns hos div åf. och vi kan peka er åt rätt håll vid behov!

Körning i bromsbänk kan göras tillsammans med optimering hos Junggrens Motorrteknik mot ett pristillägg.

Slå oss en signal på 060-100200 och boka in din Artic / Yamaha

 

Artic Cat 9000 Turbo
Läs hela inlägget »